به گزارش خبرنگارایمنا از شهرستان لنجان، حجت الاسلام داود صائبی با تبیین سیره امام موسی کاظم(ع) اظهار کرد: امام موسیبن جعفر(ع) در سال ۱۲۸هجری قمری در قریه ابواء میان مکه و مدینه چشم به جهان گشودند. نام مادراین حضرت حمیده بربریه بود.
وی افزود: این حضرت پس از شهادت پدر بزرگوارشان، حضرت امام جعفرصادق(ع) و در سن ۲۰ سالگی به امامت رسیدند و به مدت ۳۵ سال امامت شیعیان را برعهده داشتند.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان لنجان تصریح کرد: جایگاه، جلالت قدر و علو شأن و مكارم اخلاق و دانش وسيع حضرت امام موسى كاظم(ع) برای همگان روشن بود و به همین دلیل اكثريت شيعیان پس از وفات امام صادق(ع)، به امامت ایشان گرويدند.
وی ادامه داد: تصور مردم از وجود حضرت موسی بن جعفر(ع) این است که ایشان در اوج مظلومیت به سر می بردند، در صورتی که آحاد مردم باید بدانند که واقعا سیاست حضرت موسی بن جعفر(ع) در تاریخ بی نظیر بوده است.
سیاست امام موسی بن جعفر(ع) در تاریخ بی نظیر بوده است
صائبی اضافه کرد: باید توجه داشت که دشمنان دین خدا از همان آغاز بعثت نبی مکرم اسلام حضرت محمد مصطفی(ص) به صورت علنی دشمنی خود را با مسلمانان نشان دادند و این دشمنی تا امروز هم ادامه دارد؛ آنها حتی لحظهای از این دشمنی غافل نبودهاند.
وی عنوان کرد: یکی از روشهای دشمن برای تحت فشار گذاشتن مسلمانان از همان اوایل ظهور اسلام، اعمال انواع تحریمها از جمله تحریم اقتصادی، سیاسی، علمی، فرهنگی و از همه مهمتر تحریم عاطفی بوده است و نمونه بارز این تحریمها را دوران سه سالهای می توان مشاهده کرد که مسلمانان در شعب ابوطالب در محاصره به سر میبردند و حق انجام هیچ گونه فعالیت اقتصادی و سیاسی با دیگر قبایل را نداشتند، ولی در آن زمان مسلمانان با صبر و استقامت و توکل به خدا بر دشمن پیروز شدند.
امام کاظم(ع) ؛ تجلی بیپایان حلم
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان لنجان با اشاره به اینکه اوج این تحریمها در دوران امامت حضرت موسی بن جعفر(ع) بیان کرد: امام موسى بن جعفر (ع) هنگاميكه بدستور ستمگر عصر و طاغوت زمان خود، هارون الرشيد به جرم حق گوئى و دفاع از حقيقت، دستگير و روانه زندان شد، بخاطر فراغت و دست يابى به فرصت بيشتر براى عبادت پروردگار سجده شكر طولانى بجا آورد و در حال سجده اين چنين عرضه داشت : بار الها! من بارها از درگاه تو مسئلت ميداشتم كه براى عبادت، فراغتى بمن عنايت فرمائى تا به اطاعت و فرمان بردارى تو قيام ورزم از اينكه اكنون درخواست مرا اجابت فرمودهاى در برابر چنين توفيقى سپاسگزارم ودر بيشترين اوقات دعاى آنحضرت با اين كلمات آغاز مي گردد.
وی با اشاره به اینکه سیره امامان صبر و شکیبایی در برابر مشکلات است، خاطرنشان کرد: باید به این نکته توجه داشت که اوج تحریم برای جامعه مسلمان زمانی است که ارتباط آنها با امام زمانشان قطع باشد اما امام موسی کاظم(ع) در این مدتی که در زندان بودن ارتباط خود را با شیعیان حفظ کرده و از دل زندانهای تاریک، جامعه تشیع را از گذرگاه سخت تحریم عبور دادند.
صائبی با اشاره به اینکه دوران امامت آن حضرت مصادف با دو نظام سیاسی نامشروع بنیامیه و بنی عباس بود، اذعان کرد: خلفای معاصر امام از جمله هارون می دانست که امام کاظم و پیروانش، وی را غاصب خلافت پیامبر و زمام دار ستم گری می دانند که با زور و قدرت، سرنوشت مسلمانان را در دست گرفته است و اگر روزی قدرت را به دست آورند، در نابودی حکومت او لحظه ای درنگ نخواهند کرد.
دوران امامت، امام موسی کاظم(ع) مصادف با دو نظام سیاسی نامشروع بنیامیه و بنی عباس بود
وی متذکر شد: از سوی دیگر، دشمنان نیز می دانستند که امام در صدد تشکیل حکومت است و آن را حق خود می داند، از این رو نسبت به آن حضرت، حساس و در صدد از بین بردن او بودند اما در مقابل، امام کاظم(ع) نیز از راه های مختلف سعی می کرد فرهنگ تشکیل حکومت اسلامی در جامعه نهادینه شود.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان لنجان تصریح کرد: یکی از روش های بسیار مهم مبارزه امام، نفوذ در حکومت غاصب بود، لذا باید باید به این مهم توجه داشت که این روی کرد هم موجب حفظ شیعیان می شد و هم امام از سیاست های حکومت آگاهی می یافت، و در سمت و سوی مبارزه امام و شیعیان تأثیرگذار بود؛ بدین معنا که راه کارهای مناسبی برای مبارزه علیه حکومت و حفظ شیعیان پیش بینی می کردند.
وی ادامه داد: از این جهت امام کاظم(ع) برای سامان دادن به مبارزات سیاسی و حمایت از نیروهای شیعی، برنامه ای تدارک دید بودند که بر اساس آن نیروهای فعال و مطمئن، در مسئولیت های کلیدی حکومت قرار می گرفتند.
صائبی توضیح داد: ایشان صفات زشت هارون الرشید که در زمان خود مالک بزرگ ترین حکومت غیر الهی بود را برای همه مردم بر ملا کردند و بایدگفت حضرت موسی بن جعفر(ع) فضای خوبی که هارون الرشید برای خود ایجاد کرده بود را به یک زندان تبدیل کرده بودند به طوری که بارها هارون به حضرت گفته بود که تمامی ثروت و قدرت موجود در اختیار من است چگونه مردم به تو روی می آورند، که حضرت در مقابل فرمودند که ای هارون ما امام قلوب هستیم.
امام موسی کاظم (ع) استواری تشیع را بیش از پیش رقم زدند
وی اضافه کرد: باید در نظر داشت که این امام چه اقدام و حرکت سیاسی در مقابل جریان حاکم انجام دادند که هارون ۱۴ سال ایشان را به زندان انداخته است فلذا امروز نیز باید سیره رفتاری امامان را در مقابل توطئههای سیاسی دشمنان اسلام سرلوحه قرار دهیم.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان لنجان عنوان کرد: امام کاظم(ع) با این که از سوی حکومت هارون تحت فشار بود و بخش عمده ای از عمرش را در زندان گذراند، اندیشمندانی تربیت کرد که در برابر حکومت جور و گروه های انحرافی می ایستادند و در عرصه علمی و اجتماعی از وثاقت و اطمینان بالایی برخوردار بودند.
وی بیان کرد: امام کاظم(ع) می دانستند که هدایت شیعیان و مبارزه با حکومت، نیاز به انسان های سیاست مدار، متدیّن و عالم دارد تا مسیر او را ادامه دهند.
امام کاظم(ع) در زمان خود زمینه را برای بهره از معارف عترت(ع) به خوبی فراهم کرده بودند
صائبی در پایان با اشاره به اینکه امام کاظم(ع) زمینه را برای بهره از معارف عترت(ع) فراهم کرد ، یادآور شد: با تلاش های امام کاظم(ع)، توجه و محبت نسبت به اهل بیت(ع) در آن زمان بسیار پر رنگ شد تا جایی که صدها نفر از جمله بزرگان مذاهب اهل سنت به شاگردی ایشان پرداخته و دهها هزار نفر برای استماع و ثبت حدیثی از زبان فرزند ایشان اجتماع میکنند و زنانی که برای شرکت در مراسم تشییع ایشان مهریه خود را میبخشند، از نتایج این اقدامات امام کاظم(ع) و صفت کظم ایشان دانست.
02116/131
کانال اطلاع رسانی:
http://www.imna.ir/images/docs/000279/n00279593-t.jpg